Neemt u liever telefonisch contact op?

Bel ons op 03 776 94 98, u wordt verbonden met een medewerker van verkeerszaken.be (ma t.e.m. do 9-18u | vr 9-17u).

10/12/2020

Hoe besliste de Politierechtbank van Halle over een bestuurder die reed onder invloed van alcohol?

Een bestuurster rijdt ’s nachts na een feestje terug naar haar huis te Merksem. Tijdens hun patrouille zien twee Politieagenten de bestuurster een abnormaal maneuver uitvoeren op de openbare weg: ze sneed een ander voertuig de pas af net voor de verkeerslichten. Omwille van dit gevaarlijk maneuver besluiten de verbalisanten het voertuig te controleren.

Tijdens het verhoor detecteren de inspecteurs een duidelijke alcoholgeur bij de dame. De ademtest is positief en de ademanalyse geeft een resultaat van 0,76 mg/l UAL. Er wordt geen bloedproef uitgevoerd.  De bestuurster verklaart tijdens het feest een 5-tal pinten en 3 wijntjes te hebben gedronken, te veel dus.  Haar rijbewijs wordt ingetrokken voor een duur van 15 dagen.

De vrouw wordt gedagvaard voor de Politierechtbank Halle wegens het besturen van haar voertuig met een alcoholconcentratie van ten minste 0,35 milligram per liter alveolaire lucht. 

De Politierechtbank Halle veroordeelde haar tot een geldboete van 200,00 EUR x 6 = 1200 EUR, waarvan de helft met uitstel gedurende een periode van één jaar, en een rijverbod gedurende een periode van één maand, waarbij de onmiddellijke intrekking van 15 dagen werd afgetrokken.