Neemt u liever telefonisch contact op?

Bel ons op 03 776 94 98, u wordt verbonden met een medewerker van verkeerszaken.be (ma t.e.m. do 9-18u | vr 9-17u).

07/12/2020

Hoe besliste de Politierechtbank van Dendermonde een testrit met een snelheidsovertreding van meer dan 50 km/u buiten de bebouwde kom?

Snelheidsovertreding meer dan 50 km/u buiten de bebouwde kom?

Een dame doet haar Toyota naar de garage voor een groot onderhoud. Ze klaagt o.m. dat het stuur trilt wanneer ze sneller rijdt dan 90 km/u.  Om zeker te zijn dat de herstellingen doeltreffend waren, gaat de garagist het voertuig testen op de openbare weg. 

Op een nabij gelegen straat haalt de bestuurder snelheden van meer dan 90 km/u.  Hij verliest uit het oog dat de maximaal toegelaten snelheid slechts 50 km/u bedraagt, weliswaar buiten de bebouwde kom.  De bestuurder wordt geflitst door een mobiele camera, die een snelheid vaststelt van maar liefst 107 km/u. Na correctie bedraagt de snelheid nog 100,58 km/u.

Gedagvaard voor de Politierechtbank Oost-Vlaanderen, Afdeling Dendermonde.

De bestuurder moet zich verantwoorden voor de Politierechtbank voor de snelheidsovertreding (art. 29, §3, van de Wegverkeerswet).

De uitspraak van de Politierechtbank Oost-Vlaanderen, Afdeling Dendermonde

De bestuurder werd veroordeeld tot

  • een geldboete van 40,00 EUR x 8 = 320,00 EUR
  • Een rijverbod van 1 maand ofte 30 dagen
Lees onze andere waargebeurde verhalen!
Hoe besliste de Politierechtbank van Maaseik over de bestuurder van een bromfiets zonder (de juiste) papieren?
Een dame reed rond met een bromfiets zonder verzekering of inschrijvingsbewijs. Zij werd staande gehouden door de Politie die haar bromfiets in beslag heeft genomen. De dame werd vervolgd voor de Politierechtbank.
Hoe besliste de Politierechtbank van Sint-Niklaas over een snelheidsovertreding begaan met de wagen van een werkgever?
Een bestuurder werd geflitst voor een snelheidsovertreding met het voertuig van zijn werkgever. De man had te snel gereden omdat hij vanuit Oostende naar Antwerpen moest in minder dan een uur... Tijdens het laatste stuk in de bebouwde kom werd hij geflitst aan 81 km/u. Hij reed met een wagen van het bedrijf, maar dit was niet zijn eigen bedrijfswagen. Zijn werkgever ontving enkele dagen later het antwoordformulier dat de man ter goeder trouw invulde. Hij erkende de overtreding. Er waren geen factoren die in zijn voordeel pleitten.
Hoe besliste de Politierechtbank van Halle over een snelheidsovertreding tijdens het inhalen?
Op een baan met een toegelaten snelheid van 50 km/u (buiten de bebouwde kom) beging de bestuurder een ernstige snelheidsovertreding bij het inhalen. Hij haalde in aan een snelheid van 101 km/u. Hij ontving een proces-verbaal waaruit bleek dat zijn snelheid 101 km/u bedroeg, na correctie gebracht op 94,94 km/u.
Hoe besliste de Politierechtbank van Tongeren over een bestuurder met positieve ademtest?
Een toevallig passerende politiepatrouille merkt de auto op en stopt om een kijkje te nemen De verbalisanten merken een alcoholgeur op bij de bestuurder en besluiten hem aan een ademtest te onderwerpen. De ademtest bleek positief is.